Pingisbord

Vi säljer både pingisbord för hemmabruk och tävlingsbruk, men vad skiljer egentligen ett borden åt? Här går vi igenom de största skillnaderna:

bordtennisbord

Spelyta/studs

För ett tävlingsbord är det viktigt att spelytan och studsen är helt jämn och har en viss höjd. På ett hemmabord kan man tumma lite mer med detta, då hemmaspelaren ofta inte märker lika stor skillnad. En generell tumregel om man vill ha ett bra pingisbord är att en tjockare spelyta ger en bättre studs.

Stabilitet

Ett tävlingsbord måste såklart vara stabilt, men behovet är egentligen lika stort i hemmet om du har barn eller vuxna som slår i bordet vid rundpingis och liknande aktiviteter. Om du tror att det kan bli mycket spring runt ditt hemmabord så välj gärna en variant med ett tjockare underrede!

Flyttbarhet

Ett tävlingsbord ska aldrig flyttas. Har du ett pingisbord i hemmet vill du såklart kunna fälla ihop det och flytta på det. Se därför till att ditt hemmabord är smidigt att fälla ihop och har hjul!

Säkerhet

Eftersom det ofta vistas barn runt ett hemmabord är säkerheten avgörande. När man fäller upp och ner bordet bör det finnas säkerhetsspärrar och det är bra om kanter är skyddade utifall man skulle springa in i dem. Cornilleau har flera varianter av pingisbord som kan anses väldigt barnvänliga.

Utomhus

Vid tävlingsspel spelar man alltid inomhus, men om du ska ha ett pingisbord hemma, varför inte satsa på ett utomhus? Det kan du spela med både ute och inne, vilket kan spara plats eller öppna för en trevlig trädgårdsturnering. Uteborden kostar lite mer då de är helt väderresistenta, men i övrigt är spelegenskaperna i stort sett samma som ett inomhusbord.

Certifiering

Ett tävlingsbord måste vara certifierat av ITFF. Ett pingisbord i hemmet behöver givetvis inte vara certifierat alls. Ändå är många hemmabord certifierade, t.ex. har Cornilleau många hemmabord som är certifierade av FFTT (franska bordtennisförbundet).Se alla våra pingisbord för inomhusbruk här >>
Se alla våra pingisbord för utomhusbruk här >>

KUNDTJÄNST

Mån-Fre 09.00-17.00

010 - 10 19 282

info@bordtennisbolaget.se

Är du från kommun eller företag och vill beställa ett bordtennisbord? Läs mer

KUNDBETYG

PriceRunner Köpskydd